Site menu:

Tietoja:

Ehdotukset stipendin saajaksi tai nuoren oma hakemus lähetetään viimeistään lokakuun loppuun mennessä osoitteeseen:
Pauli Hakkari
Hirvitie 5
04130 Sipoo.
Kirjallisessa ehdotuksessa tulee ilmetä nuoren ikä, osoite ja puhelinnumero. Perusteluissa kerrotaan nuoren opinnot, esiintymiset ja tuotokset ehdotusta puoltavat tekijät.
Tiedustelut:
p. 050-3727820.

Musiikkia Sipoossa ry

Vuosikymmeniä Sipoossa vaikuttaneen koulunjohtaja, musiikkipedagogi ja taiteilija Antti Kalevan muistoksi perustettiin vuonna 1999 Antti Kaleva-stipendirahasto. Aloitteen tekijät olivat muusikot Aale Lindgren ja Mikko Niemi. Rahastosta jaetaan vuosittain stipendi sipoolaiselle nuorelle lahjakkaalle taiteenharrastajalle. Rahasto on omakatteinen ja sen varat pidetään erillään yhdistyksen kirjanpidosta.
Ehdotukset stipendin saajista lähetetään viimeistään marraskuussa valintaraadille, jonka muodostavat Antti Kalevan tytär Laura Kaleva, Aale Lindgren, Sipoon suomalaisen seurakunnan kanttori ja yhdistyksen edustajana Pauli Hakkari. 600 euron stipendi luovutetaan vuosittain kunnan itsenäisyysjuhlassa.
Rahastoa kartutetaan syyskaudella järjestettävällä Antti Kaleva-konsertilla

Lauluntekijä, laulaja ja kitaristi stipendin saajana vuonna 2014


Tämä monitaitonen muusikko on 17-vuotias Tove Ljungqvist Talmasta. Perinteiseen tapaan Laura Kaleva luovutti Antti Kaleva-stipendin diplomin ja kukkien kera kunnan itsenäisyyskonsertissa.

Tove alkoi käydä kitaratunneilla 8 vuoden ikäisenä. Laulu harjaantui koulun kuorossa ja juhlissa. Varsinainen läpimurto tapahtui yläkouluiässä, jolloin hän sai soolo-osia koulun tilaisuuksissa. Keväällä 2013 Tove aloitti omien sävellysten tekemisen. Ne on äänitetty yksityisessä studiossa ja sävellyksiä on kertynyt tähän mennessä 8.

Syksystä 2013 lähtien Tove on ollut kiireinen lukiolainen. Ensin oli kesällä kahvikonsertteja, joissa hän itseään kitaralla säestäen saattoi laulaa 20 laulua.

Yksi lukuisista esiintymisistä oli Antti Kaleva-konsertissa vuosi sitten. Hän valloitti yleisön taitavalla laululla ja soitolla sekä herttaisella olemuksellaan.

Vuosi 2014 on ollut sitten Toven todellinen menestystarina. Esiintymisiä on ollut hengästyttävän paljon: kahvilakeikkoja Porvoossa, Sipoossa ja Tammisaaressa, useita kirkossa esiintymisiä sekä hyväntekeväisyyskonsertteja, häitä ja muita juhlia.

Hänen lahjakkuutensa on huomattu muuallakin. Helsingin kirjamessuilla ruotsinkielisessä messussa hän esitti oman sävellyksensä "Vita Vingar". Keväällä hän oli suorassa TV-lähetyksessä ja häntä myös haastateltiin. Syksyllä hän oli puolestaan Radio Vegassa. Tove kertoi omasta musiikistaan ja lauloi kitaralla itseään säestäen pari omaa sävellystään.

Toven haave on saada kokoon albumin verran omia sävellyksiä sekä tehdä oma levy. Tämän vuoden toiminta ja taiteilijan energisyys osoittaa, että haaveen toteutuminen on hyvin lähellä.